Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě jsem za 60 roků života (od doby, kdy jsem alespoň něco rozumu pobral) neviděl člověka, jehož kvality by se zvadly jen proto, že dostal přidáno. Ani jsem o takovém neslyšel.

Je hrozné, když učí lidé absolutně odtržení od reality.

0 0
možnosti

Ale za ty současné platy tam žádní potenciálně dobří nepřibudou .. nebo máte pocit, že nějakých 22 000 kč hrubého je plat pro hlavu rodiny?

0 0
možnosti
Foto

Zlepšit vzdělávání jde jedině skrze soutěž na volném trhu. Znamená to zrušit povinnou školní docházku a veškeré státní školy, počínaje mateřskými a konče vysokými, zprivatizovat. Přidat učitelům nic nevyřeší.

2 1
možnosti

Kde takový model úspěšně funguje ?

0 0
možnosti

pochopitelně že to není populizmus...přidat učitelům, znamená přitáhnout do školství ty nejlepší z nejlepších a přesně to je zapotřebí...ale 500 Kč měsíčně tento posun nezapřičiní. Bude zapotřebí přidat pořádně, a zároveň velmi pečlivě vybírat kdo smí učit a kdo ne....

jedině vědomostmi a uplatněním vědomostí se nese společnost vývojově dopředu...chcete-li jinak...je to základ pokroku.....

zatím se děje přesný opak....učitelé mají málo.... asi tak polovinu toho, co by měli mít, na všech úrovních....a tato politika nízkých platů zapřičinila, že učitelem se stane kdokoliv a ti, kteří mají navíc, ze školství utíkají a tím se dosáhne požadovaného cíle....UDRŽOVAT NÁROD V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI a to se daří

viz

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=503986

1 1
možnosti
Foto

I kdybyste učitelům přidal 10tis tak to na výsledku vůbec nic nezmění. Prvotní úlohou státního školství byla, je a bude indoktrinace lidí.

1 0
možnosti

A jéje. Blíží se volby, tak jsou i učitelé dobří.

3 0
možnosti

Růst mezd učitelům není problém, když si tyto peníze najdou v badžetu ministerstva školství.

Co naopak školství potřebuje je umět investovat do potřebných věcí kde je prospěch určitého celku a návratnost, než rozhazovat peníze kolem sebe, třeba na přebujelé vysoké školství a univerzity, jež poskytují vzdělance západním zemím a doma nemají uplatnění, nebo inkluze atd.

Navíc mnozí rádoby politici si neuvědomují jaké vlastně budou mít na ministerstvu možnosti něco prosadit, je to sehraný stroj do kterého se těžko vstupuje najedné straně a na druhé omezení dané legislativou, smluvními projekty, politikou vlády ... .

0 0
možnosti

Mně se strašně líbí, že se peníze hledají a nakonec najdou. Kde? Na ulici? Nebo v dalších dluhopisech?

1 0
možnosti
Foto

Náš systém školství byl zaveden absolutistickými vladaři.

Marie Terezie zavedla povinnou školní docházku a další absolutističtí vládci systém budovali dále.

Systém je založen na násilném odebírání peněz obyvatelstvu a násilném vyučování věcí, které nařídili nevolení úředníci, bez ohledu na přání rodičů.

Pokud nebude ze systému školství odstraněno násilí, tak přidávání učitelům je populismus.

1 2
možnosti

I na Vás měli velký vliv Vaši učitelé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 705x
náměstek hejtmana Olomouckého kraje